Wine & Food


Wine & Food

WINE&FOOD . Pāris praktiski padomi.

  1. Šampanietis un austeres, vienmēr lieliska kombinācija! Ļoti klasiski, ļoti “pēc noteikumiem”, bet fantastiski garšī

Pietam – šampanietis kā reiz ir tas dzēriens, kas labi iet pie liela ēdienu klāsta. (Prātā nāk viens brauciens uz Bordo, kad slejas autors pie brokastīm baudīja pudelīti burvīgā Delamotte, kuram kompāniju sastādīja svaigi cepti sviesta kruasāni un cieti vārītas lauku olas. Tas bija neaizmirstami!)

Kāds no sabiedrībā zināmiem cilvēkiem ir teicis: “Vienīgais ko es šajā dzīvē nožēloju ir tas, ka neesmu dzēris vairāk šampanieša.” Mums gan liekas, ka no šīs problēmas ir viegli izbēgt, atliek vien pietiekami bieži dzert šampanieti pie pusdienām, vakariņām un, īpaši mērķtiecīgajiem, arī brokastīm. Procesā noteikti izbaudot ēdiena un šampanieša saderību un saņemot lielu gastronomisko baudījumu.

Pašam sev par pārsteigumu jūs atklāsiet, ka dzirkstošais vīns  ir ļoti gastronomisks dzēriens! Un ne tikai šampanietis vien. Neaizmirsīsim par burvīgo spāņu Cava, itāļu Prosecco, un izmeklētajiem franču Cremant.

  1. Jo izsmalcinātāks vīns – jo vienkāršāks ēdiens!

Protams pudele Haut-Brion’ 89 ir pelnījusi kaut ko ar eleganci, ne gluži sviestmaizītes ar vistu (tas nedaudz pārspīlējot) bet tāpat, ja mūsu uzdevums ir ļaut vīnam būt uzmanības centrā, tad noteikti nevajadzētu pārcensties ar pārlieku sarežģītiem ēdieniem ar kaudzi sastāvdaļu.

  1. Nevajag būt perfekcionistam veidojot ēdienu un vīnu saderī

Perfekcionisms vispār ir bīstama lieta un attiecībā uz vīnu vē jo vairāk. Lielākajā daļā gadījumu neeksistē tāda lieta kā ideāla saderība. (Aizmirstam pirmo punktu, Austeres un Islay viskijs arī veido nesliktu pāri, oriģināli un vērts pamēģināt.)

Nobaudot šo duo gandrīz vienmēr seko lakonisks: “Pavisam neslikti!” un tālāk nevajag sarežģīt sev dzīvi.

  1. Vīni ar zemu alkohola līmeni (teiksim zem 14 grādiem) ar dzīvīgu skābuma līmeni, ļoti veiksmīgi stājas gastronomiskajos pā No skābuma nav jābaidās, tas atsvaidzinās jūsu garšas receptorus pēc katra kumosa.
  2. Saldenie vācu Riesling. Tie paši par kuriem vienmēr tīksminās meitenes, lieliski tiek galā ar pikanto un aso Āzijas virtuvi. Tāpēc tam pulkam vīriešu, kuriem šī virtuve ļoti iet pie sirds, mēs iesakām šo vīnu sākt skaitīt pie favorī Šajā paukošanās mačā, vīna saldā garša stāsies pretim ēdiena asumam un visi paliks apmierināti!
  3. Ak vasara… Un ardievu diēta! Pretoties grillētiem labumiem pie draugiem vasarnīcā uzdevums nav no vienkāršākajiem! Palīdzēt spēs vien smagā artilē Austrāļu Shiraz un Zinfandel no ASV piesakās dienestā! Tie lieliski tiks galā ar to daudzumu sulīgās gaļas ar ogļu smaržu, ar ko jūsu labākie draugi mēģinās jūs piebarot.

Jūsu Easy Wine.