Īsa pamācība austeru ēšanā


Īsa pamācība austeru ēšanā

Jūs, iespējams, esat ievērojuši, ka mēs reklamējam savas austeru dienas no ceturtdienas līdz sestdienai, aicinot visus, kas vēlas palutināt sevi ar šīm brīnišķīgajām delikatesēm par ļoti pievilcīgām cenām ciemos pie mums. Un gribētāju vienmēr ir daudz!
Bet ja jūs, austeres vēl nekad dzīvē neesat ēduši, mēs esam gatavi jums palīdzēt šo situāciju labot!
Kā ir teicis viens ļoti slavens večuks: “Varbūt strīdēsimies par austeru garšu ar tiem, kas tās ir ēdis!”
Līdz ar to piedāvājam jūsu uzmanībai “Austeru baudīšanas pamācību jauniņajiem”, kas tikusi izstrādāta sadarbojoties mūsu bāra kolektīvam, šefpavāra Konstantīna stingrajā uzraudzībā.
Uz pirmo tikšanos ar austerēm ļoti iesakām paņemt līdzi atbalsta grupu – draugu vai draudzeni, kuri neļaus jums ar asti starp kājām, pēdējā brīdī pasūtīt garlaicīgu siera plati.
1. Cik pasūtīt?
Ja esat pilnīgi zaļš gurķis šajā lietā – iesakām aprobežoties ar sešām austerēm. Ducis tā jau ir profesionāļu lieta, pietam nevajadzētu aizmirst ka austerēs ir laba deva proteīna. Tāpēc rēķināmies ar saviem spēkiem un budžetu.
2. Izvēlamies vīnu.
Kamēr pavārs virtuvē bez žēlastības atver austeru vākus, mēs izvēlamies vīnu. Ja vēlamies klusītēm “spēlēt pēc noteikumiem” , tad izvēlamies Chablis, Muscadet vai Sancerre. Bet, ja vēlamies pašikot un pārsteigt visus – pasūtam pudeli šampanieša priekš sevis un “tām skaistajām meitenēm pie blakus galdiņa”.
3. Austeres ir klāt!
Bez panikas, austeres nav vajadzības hipnotizēt, tās nekož, nepīkst un ar pērlēm nemētājas (nebūtu jau slikti īstenībā!). Atceramies to, ka austeru garša tā ir garša no dabas, jūras un svētlaimes un tad apņēmīgi ņemam pirmo vāciņu rokā. Uzspiežam tā labi daudz citronu sulas un cenšamies austeri nepārkošļāt. Austeru kājiņas, ar ko tās pie vāciņa turas, pavārs, padomājot par visu, jau ir apgriezis. Līdz ar to, ņemam dakšiņu, uzduram uz tās molusku, un kāri to norijam, bet ūdentiņu kas palicis austeres vāciņā uzdzeram pa virsu.
4. Turpinām.
Nu kā? Iepatikās? Ja ne ļoti, tad laiks ķerties pie nākamās! Mēs neapstājamies grūtību priekšā un nevērtējam austeres pēc pirmā iespaida. Starp pirmo un otro austeri ir ieteicams iekost svaigi ceptu maizīti ar sviestu, tas attīrīs receptorus no visām pēcgaršām, bet aizrauties ar maizītēm arī nevajadzētu. Atceramies, ka šķīvī koķeti mazas skropstiņas kustina austeres.
5. Otrais dublis.
Turpinām visas augstāk minētās manipulācijas – aplejam austeres ar citrona sulu vai sarkanvīna etiķi, ņemam rokās, norijam, uzdzeram vīnu un uzkožam ar maizīti. Kurš ir malacis? Jūs esat malacis! Pēc otrās seko trešā, bet pēc trešās jau ceturtā.. bet tā lieta jau ir aizgājusi! Jūs jau esat pieredzējis austeru baudītājs. Vīna daudzums glāzē ātri samazinās un austeres pazūd no šķīvja zibens ātrumā!
6. Afrodiziaks – provokators
Jau pirmā austeru porcija un dažas glāzes šampanieša noskaņo uz rotaļīgu garastāvokli. Libido mostas un pieprasa “lēdiju sabuļādas apmetnī”. Ņemam pauzi un pasūtam laša tartaru. Smagāku pārtiku šajā vakarā neiesakām – austeres var apvainoties un ar sekojošo kārumu nesadraudzēties un tad visiem būs bēdīgi.
Ja esat gatavi rūpīgi sekot mūsu instrukcijām (improvizācija arī ir pieļaujama, bet saprātīgās devās), tad pavisam drīz varēsiet likt trūkties visiem pieredzējušajiem gardēžiem.
Ar mīlestību, jūsu gids austeru pasaulē, EasyWine.

1 Comment

Add yours

Comments are closed.